День Соборності України

22.01.2016 15:31

Соборність — це неподільне ціле з усіх українських земель, які колись належали до різних імперій, а тепер об’єднані в незалежну європейську Українську державу.

Соборність — це велика міцна родина для всіх громадян України.

22 січня, в Україні відзначається День Соборності. Саме цього дня у 1919 році проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Це свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави.

Яскравим проявом єдності, волі українського народу до свободи, став «живий ланцюг», організований патріотичними силами 21 січня 1990 року з нагоди 71-ї річниці проголошення Акту Злуки. Мільйони тоді ще радянських українців узялись за руки від Києва до Львова, відзначаючи День Соборності.

22 січня 2016р. у нашій школі проведено загальношкільний виховний захід з відзначення «Дня Соборності України». Учні декламували вірші та виконували пісні про Україну, переглянули фрагмент відеофільму «Шлях до Незалежності», організували шкільний флешмоб та конкурс малюнків «Подай руку єдності»